top of page
Dotted Background
מנגינות לשעת חירום
בעיצומו של משבר הקורונה העולמי, מוזיקאיות ישראליות חברו ליצירת פרוייקט אוסף מיוחד: מנגינות לשעת חירום. ממש כמו קפסולת זמן, השירים בפרוייקט נכתבו בזמן ובהשראת תקופת הקורונה והם מזקקים ומשקפים את הלך הרוח התקופתי: השקט, תחושת הבידוד, המרחק החברתי הכפוי, פרספקטיבה מחודשת וחוסר אונים מול הלא נודע. השירים הוקלטו ובוצעו במהלך תקופת הסגר באמצעים שעמדו לרשותן: האולפן הביתי, חברים שנרתמו לעזור מרחוק, אולפנים מסחריים שפתחו דלתות בחשאי. התוצאה היא אלבום ומופע מוזיקלי שמתמצת רגע ייחודי בהיסטוריה, קולאז' של נקודות מבט והתייחסות למשבר דרך עיניהן של היוצרות. את הפרוייקט (שכלל מספר רב של משתתפות) ייצגו צמד מוזיקאיות מתוך משתתפות הפרוייקט, אשר יחברו להופעה בה הן יבצעו את יצירותיהן מתוך הפרוייקט, ויצירותיהן אחת של השנייה ביחד ולחוד. מופע המציג סימביוזה של סגנונות מוזיקליים, חיבורים שקרו בזכות הפרוייקט ״מנגינות לשעת חירום״ ומשבר עולמי אחד שחיבר בין אנשים. כל אחת מהיוצרות תחשוף את עולמה הפנימי ויחד הן יישזרו עיבודים אמיצים ויחודיים.

צמדים אופציונאליים של משתתפות הפרוייקט: נומקה ועדי שחם / נומקה ואביגיל קובארי / נומקה ופלורה (לירון משולם)

להאזנה לפרוייקט המלא ״מנגינות לשעת חירום״ --> https://kameamusic.bandcamp.com/album/--2

ש״ח
3000-4000
דקות
60
הזמן
נומקה - יזמית הפרוייקט

היא סינגר-סוגרייטרית, היוצרת פופ בהשפעת סצינת המוזיקה בברוקלין. נומקה מופיעה בארץ ומחוצה לה, במועדוני הופעות ופסטיבלים בקנדה, איטליה וישראל. שיריה של נומקה, בעברית ואנגלית, מלווים את מסע התבגרותה מנערה חסרת בטחון לאשה המעצבת את המציאות שלה על פי חלומותיה. שירה Ended By The Morning יצא בנובמבר וסימן אותה כהבטחת השנה של האינדי הישראלי, בינואר 2020 נומקה הוציאה את אלבומה True Queen וכעת היא עובדת על האלבום הבא שלה שעתיד לצאת ב2021. בנוסף ליצירה שלה, נומקה היא מפיקה מוזיקלית ומסייעת לאמנים ביצירתם.



עדי שחם - יזמית הפרוייקט

היא זמרת, כותבת ויוצרת סינת‘ פופ אלטרנטיבי מתקתק ואפל בעברית. עדי מופיעה בטריו סינתיסייזרים עם יובל רוזין וסיון צוף דהן. אלבומה "צבא של מכשפות" יצא באוגוסט 2018 ומאז היא שחררה אלבום לייב ״לייב בסלון״ ושני סינגלים נוספים ״דניאל.ה״ ו״שם באבן״. במקביל הופיעה עם הטריו בכל רחבי הארץ כולל בפסטיבלים גדולים כמו אינדינגב ואישה אישה אישה. אלבומה השני של שחם ״אחרונים על החוף״ עתיד לצאת בסוף 2020.



אביגיל קובארי - משתתפת הפרוייקט

זמרת-יוצרת ושחקנית, ללא ספק דמות משמעותית בזירת היצירה הישראלית. מאחוריה שלושה אלבומים עם להקתה ׳​קובארי​׳, הרכב הרוק האלטרנטיבי בעברית. אלבומיה קטפו שבחים מהתקשורת כשהאחרון ,׳​בת זקונים​׳ זכה לפרס אקו״ם על הפקת אלבום. על המסך אפשר לראות אותה בתפקידים ראשיים בסדרה המדוברת ׳​מתיר עגונות​׳ ובסרט ׳​פרה אדומה​׳ בו זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר. הטקסטים של קובארי נכנסים באומץ לפינות היותר מחוספסות של הנפש והבעתה הווקלית הצלולה והנקייה מוכיחים שהיא לא צריכה לצרוח כדי להיות נוקבת. לצד הרגישות שבה, יש באישיות היצירתית והבימתית שלה, יסוד ממזרי וחופשי שלא משאיר אוזניים ועיניים אדישות. בסתיו 2020 משתחרר אלבומה החדש ׳​אחת מתוך אחת​׳.



פלורה ֿ(לירון משולם) - משתתפת הפרוייקט

לירון משולם היא זמרת, יוצרת, מלחינה ומפיקה מוזיקלית. השילוב של לופים של מקלדות וינטג׳, ביטים מינימליים וקולה המשמש ככלי אינסטרומנטלי, יוצרים פופ נשי ערב עם סאונד ייחודי, או כפי שתארו אותה פעם ״גרסא אלקטרונית של ג׳וני מיטשל״. פלורה הופיעה במועדונים ובפסטיבלים ברחבי הארץ והעולם כולל פריז, טוקיו, ניו יורק ועוד.. היא הוציאה עד היום שלושה אלבומים Happy Today, Everything Is Here ו- מקום , היא קיבלה מלגת אמן מהמוסד הצרפתי לאמנות Cité des arts Paris וליוותה אמנים כמו יובל בנאי, אסף אבידן ועוד.. בנוסף לשלל עיסוקיה המוזיקליים, פלורה יוצרת מוזיקה למחול לאמנות ויזואלית ובנוסף היא גם מלמדת הפקה בבית הספר ״פלוטו״ ומעבירה סדנאות בכתיבת שירים במכללת ביפיאם.


מנגינות לשעת חירום
facebook_edited.png
שתף ב:

הזמן חוויה

רשום כאן את פרטיך ונחזור אליך ממש בקרוב

איזה כיף! בקרוב מאוד תארח הופעה בסלון

יש למלא את כל הפרטים

bottom of page